Saneros bilar och utrustning

Isblästring & kolsyreblästring

Isblästring kallas också för kolsyreblästring och är en rengöringsmetod som ger helt nya möjligheter när det kommer till rengöring. Processen är fullständigt torr eftersom kolsyreisen kommer från koldioxid-pellets som omedelbart dunstar vid kontakt med ytan som den ska behandla. Detta innebär att metoden med fördel används vid rengöring av motorer och maskindelar samtidigt som de är i bruk. Du slipper således kostsamma driftstopp för rengöring, samt onödig demontering av delar som sedan måste monteras ihop igen.

En skonsam rengöring

En stor fördel med isblästring är att det inte sliter på ytan som vid till exempel sand- eller glasblästring. Vid rengöring av material som krom, aluminium, elektronik och elektromekanik är isblästring således ett klokt val av rengöringsmetod.

Effektivt och miljövänligt

Eftersom isblästring är en helt giftfri metod är riskerna vid hantering låga. Det är dessutom en effektiv metod som även tar bort smuts som inte kan ses med blotta ögat. Efter rengöring är det enda som lämnas kvar själva beläggningen som har lossnat från ytan. Detta kan du enkelt sopa eller dammsuga bort. Isbläster är dessutom ett relativt miljövänligt alternativ, eftersom du slipper blanda in farliga lösningsmedel eller kemikalier.

Kontakta oss gärna

Kontakta oss om du har frågor kring olika typer av sanering, slamsugning, spolning eller rengöring. Sanero leder dig till rätt lösning!

 

Norrköping: 011-28 75 80
Linköping: 013-841 45