värmeväxlarservice

Värmeväxlarservice

För att värmeväxlaren ska bibehålla sin höga effekt krävs noga rengöring kontinuerligt. Sanero bistår med rengöring och underhåll oavsett vilken typ av värmeväxlare det gäller. Beroende vilken typ som du har anpassar vi metoderna och tillvägagångssättet för rengöringen efter förutsättningarna. Sanero erbjuder kompletta tjänster inom sanering och vi riktar oss främst mot den tyngre industrin. Vi strävar alltid mot att leverera hållbara och miljövänliga lösningar och självklart är din arbetsmiljö första prioritet.

Moderna verktyg och metoder

Vid rengöring av till exempel en tubvärmeväxlare använder vi oss av så kallad CIP-rengöring, alternativt högtryckspumpar med diverse tillhörande mekaniska verktyg. Sanero har dessutom en lansmatare bestående av två lansar. Den kan styras på ett säkert avstånd samtidigt som den rengör med högtryck på upp till 3000 bar. En plattvärmeväxlare kan behövas öppnas för att rengöras. Vid service utför vi även byten av packningar samt utbyggnad av plattväxlare för att optimera värmeväxlingen.

Effektiv värmeväxlarservice

Värmeväxlare drabbas ofta av kalkavlagringar, korrosionsprodukter och  andra beläggningar. Detta avlägsnas effektivt med en anpassad tvättvätska som cirkulerar genom växlaren. CIP-rengöring är ett sätt att rengöra utan att växlaren behöver demonteras och är således en enkel och säker metod för rengöring. Sanero är snabbt på plats för att utföra service där det behövs.

Kontakta oss gärna

Kontakta oss om du har frågor kring olika typer av sanering, slamsugning, spolning eller rengöring. Sanero leder dig till rätt lösning!

 

Norrköping: 011-28 75 80
Linköping: 013-841 45